Uncategorized

Απόκριες: Η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων

Οι Απόκριες είναι μία μαγική εποχή του χρόνου που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να μεταμορφωθούν, να γελάσουν και να ξεφύγουν λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ή του σχολείου.

Ιδίως για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα απελευθερωτική γιορτή. Μπορεί να γίνουν κακά, άγρια, να αλλάξουν ηλικία, ακόμα και φύλο, να βαφτούν, να φορέσουν μάσκες και να πετάξουν όσες σερπαντίνες θέλουν!

Το πιο ωραίο είναι όμως όταν δεν τους γνωρίζουν οι άλλοι. Η ανωνυμία ευνοεί τις αταξίες! Και ακόμα καλύτερα, στις Απόκριες οι αταξίες δεν τιμωρούνται. Γιατί δεν είσαι εσύ αυτός που τις κάνει, αλλά ο ληστής της τράπεζας, η κακιά μάγισσα ή το zombie!

Τα παιδιά τρελαίνονται να βγαίνουν έξω κρατώντας όπλα χωρίς κανείς να τους κάνει παρατήρηση ή σαν μικρές κορδωτές πριγκίπισσες. Και δεν υπάρχει τίποτε πιο αστείο από το να το κάνουν αυτό μαζί με τους γονείς τους. Να γνωρίσουν τον μπαμπά και τη μαμά σε έναν άλλο ρόλο. Πιο αστείους, πιο ανέμελους, λιγότερο επικριτικούς. Να μπορούν να τους κοροϊδέψουν χωρίς να είναι κακό.

Οι Απόκριες είναι η γιορτή της παιδικότητας. Είναι η γιορτή που ο μπαμπάς μπορεί να γίνει Οβελίξ ή Παπάς και η μαμά να γίνει Χαβανέζα ή ακόμα και Γατούλα.

Η μεταμφίεση στις Απόκριες μοιάζει λίγο με το παιχνίδι ρόλων που κάνουν στο σπίτι τα παιδιά όταν φοράνε τα ρούχα της μαμάς τους, κάνοντας τη δασκάλα ή κρατώντας το φωτόσπαθο σαν άλλος Darth Vader στον Πόλεμο των Άστρων. Αυτό το είδος παιχνιδιού είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την ανάπτυξη των παιδιών. Δεν έχει νικητές και χαμένους, δεν προωθεί τον ανταγωνισμό και αφήνει τη φαντασία των παιδιών να εκδηλωθεί.

Δεν είναι ανάγκη να μεταμφιέζεστε μόνο κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Μπορείτε να το κάνετε πιο συχνά γιατί τα παιδιά λατρεύουν να μεταμφιέζονται. Γιατί όχι κι εσείς μαζί τους;

Ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων για όλη την οικογένεια είναι πολύ σημαντικό γιατί προτρέπει το παιδί να συνεισφέρει με τις ιδέες του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ζωντανέψτε τους ήρωες του αγαπημένου του βιβλίου και δημιουργήστε μία υπέροχη ανάμνηση!

http://www.toystories.gr/apokriatika/stoles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *